Бюджетът не решава нито един сериозен проблем. Това призна вицепремиера Асен

...
Бюджетът не решава нито един сериозен проблем. Това призна вицепремиера Асен
Коментари Харесай

Василев призна: Бюджетът не решава нито един сериозен проблем

Бюджетът не взема решение нито един сериозен проблем. Това призна вицепремиера Асен Василев и депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова, съобщи БГНЕС.

Единственият риск пред бюджета е да бъдат раздути разноските сред първото и второто четене в Народното събрание, съобщи Василев.

Той разяснява тематиката след срещата с представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ във финансовото министерство. На срещата взеха присъединяване също по този начин министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

Василев съобщи, че няма терзание по отношение на приходната част на бюджета. Той акцентира, че 3% недостиг, който е едно от изискванията за приемането ни в еврозоната, също е реален.

Акад. Николай Денков дефинира състоялата се среща като доста градивна. „ Има някакви опасности, само че те са напълно естествени за настоящия стадий ”, сподели той. „ Много съм удовлетворен както от тристранния съвет, по този начин и от днешната среща в МФ “, добави министър председателят.

Депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев съобщи, че бюджетът е уравновесен, само че всичко ще зависи от обстановката през идващите месеци. „ Оставаме с вярата за по-добро развиване на стопанската система, да има по-добра приходна част, с цел да има повече средства за правене на политики. Към момента няма риск икономическият растеж да бъде под 1,8% “, сподели той.

ГЕРБ имат доста съществени запаси към този бюджет, сподели депутатът и някогашен енергиен министър Теменужка Петкова. „ Този бюджет не взема решение по никакъв метод нито един сериозен проблем на страната. Той не демонстрира пътя, по който да вървим, с цел да преодолеем високата инфлация, а тя е едно от изискване за влизане в Еврозоната ”, съобщи тя.

Петкова обърна внимание на обстоятелството, че са понижени разноските за обучение. Тя акцентира, че БЕХ е от значително значение и би трябвало да бъдем прецизни, когато желаеме да вземем 100% от облагата му. “Това е извънредно притеснително и не трябва да се стига до крайности, тъй като БЕХ има потребност от вложения, които са много съществени като парично изражение и би трябвало да се съобразим с тези условия ”, разяснява Петкова.

Депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев означи, че най-напрегнати са нещата към Плана за възобновяване и резистентност, както и дали ще се извърши заложеното в събирането на косвените налози. “Има избрани запаси и по линия на приходите, тъй като заплатите вървят по-бързо, в сравнение с се очакваше в заложеното в бюджета и има запаси в някои от разноските, за които не е несъмнено дали плановата подготвеност ще доближи до стадий да се разплащат ”, сподели той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР